2010. április 13., kedd

Üdvözlet!

Vallási Információs és Oktatási Központ Közhasznú Alapítvány (VINOK)

Alapítványunkat 2001-ben magánszemélyek hozzák létre azzal a céllal, hogy egy olyan egyházaktól és pártoktól független civil szervezet működjön hazánkban, amely kizárólag a tárgyilagos vallási ismeretterjesztést és a vallási tolerancia kialakulását segíti elő.
Az alapítók, akik között hívők és ateisták, ügyvédek és társadalomtudósok egyaránt voltak úgy érezték, hogy a modern Magyarország elképzelhetetlen egy olyan oktatási rendszer nélkül, amely a felnövekvő generációk számára bemutatja a hazai kisebb és nagyobb egyházak, felekezetek, nemzeti és etnikai kisebbségek erkölcsi, vallási, kulturális, néprajzi, és építészeti örökségét.
Pozitív nyilvánosságot kívánunk teremteni ezen vallások, egyházak által képviselt erkölcsi, kulturális és vallási értékek megjelenítésének, mindezt a modern digitális technológia kínálta eszközök igénybevételével.
Programjainkon keresztül különösen támogatjuk az általános vallási ismeretterjesztés és a vallásközi párbeszéd ügyét.
Emellett a VINOK egy olyan regionális szervezet is, amely elődleges tevékenységét Magyaroszágon fejti ki, de célja, hogy a jövőben munkáját Közép-Európára és a Balkán országaira is kiterjessze.
Az elmúlt öt évben, habár rendkívül szerény anyagi lehetőségekkel kezdtük meg működésünk elmondhatjuk, hogy számos sikeres programmal járultunk hozzá a fenti célkitűzések megvalósításához.

Kérjük támogassa Ön is hiánypótló munkánk önkéntes személyi, tárgyi illetve pénzbeli adományával!

Köszönöm figyelmét!

Barabás Tamás
Vinok kuratóriumának elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése